Profile

Join date: Aug 20, 2022

About

Djurgården körde över Apoel – drömläge att nå ECLEn utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-23 10:16 Artikelns ursprungsadress: https://www. dn. se/sport/djurgarden-korde-over-apoel-dromlage-att-na-ecl/ Uppdaterad 2022-08-17 Publicerad 2022-08-17 Djurgården firar Hjalmar Ekdals 2–0-mål. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån Djurgården står med ena benet i Europa Conference League. Detta efter ett drömresultat hemma på Tele2 arena där laget körde över cypriotiska Apoel och vann med 3–0. På tisdag nästa vecka avgörs det andra playoffmötet.

På det kom också ett 3–0-mål. Målskytt blev då norrmannen Gustav Wikheim som vek in från vänster och satte bollen intill den första stolpen. Men allt var inte frid och fröjd. För kort efter målet, med knappt 20 minuter kvar, drabbades de av ett rött kort. Rasmus Schüller tilldelades nämligen sitt andra gula och visades ut. Därmed kommer han att missa returmötet på Cypern. Hyllar publiken: ”Vi är som ett odjur”Men Djurgården lyckades i alla fall att hålla undan och vinna med 3–0 även om gästerna hade ett mål bortdömt för offside.

För redan från start i den första playoff-matchen mot APOEL från Cypern satte laget högsta fart mot avancemang. Gästerna hade nämligen inte mycket att komma med i matchinledningen. Och hemmalaget skulle också få utdelning redan i minut nio. Detta då Victor Edvardsen slog till med ett riktigt drömmål. Från halva planen slog han nämligen till, precis som han själv gjorde mot Djurgården i fjol. Detta efter att laget vunnit bollen och han skickat den i mål från halva planen. Något som hyllades av tränare Thomas Lagerlöf efter matchen. – Det var trevligare att han gjorde ett sådant mål för Djurgården i stället för emot.

”Folk blir livrädda när de kommer hit”STOCKHOLM. En match är vad som står mellan Djurgården och spel i Europa Conference League. Detta sedan de besegrat APOEL med 3–0 på Tele 2 Arena och satt sig i ett guldläge inför returen. – Folk blir livrädda när de kommer hit, säger Joel Asoro. På det drabbades båda lagen av varsitt rött kort under matchen. Djurgården stormar mot gruppspel i Europa Conference League.

– Det var ett fantastiskt mål. Det är andra gången på ett år så det är helt magiskt att få ge tillbaka och att få göra det i Djurgårdsdressen, säger Edvardsen som gjorde ett liknande mål när han som Degerforsspelare mötte Djurgården. Huruvida konstgräset ställde till det för det cypriotiska laget eller inte är oklart. Oavsett vad dominerades den första halvleken av ett Djurgården som i långa stunder pressade tillbaka Apoel, som kom tvåa i den cypriotiska ligan i fjol. Victor Edvardsen gjorde 1–0 för Djurgården i den första halvleken. Precis innan paus hade Djurgården två gyllene lägen att utöka ledningen.

Slutresultatet skrevs 3–0, men marginalerna hade kunnat vara ännu större för Djurgården som hade flera chanser att utöka ledningen. – Vi är som ett odjur, laget och publiken, på något sätt i en symbios där vi lever och andas tillsammans. Jag tror det är ganska många som tycker det är jobbigt att komma hit och spela, säger mittfältaren Rasmus Schüller om publikstödet. Senast klubben deltog i ett europeiskt gruppspel var i Intertoto-cupen 1996. Nästa vecka avgörs om Djurgården lyckas ta sig till ytterligare ett, den här gången i Europa Conference League. Djurgårdens supportrar strax före avspark.

Victor är väldigt bra på att orientera sig. 1–0-ledningen stod sig halvleken ut. – Fantastiskt mål, ändå! Mitt andra på ett år, helt magiskt att få ge tillbaka och göra det i Djurgården, säger Edvardsen. Drabbades av ett rött kortVäl i andra halvlek var det också hemmalaget som lyckades utöka sin ledning. Målskytt blev då Hjalmar Ekdal i ett närmast öppet mål. Samtidigt var framspelaren Hampus Finndell, som tog emot ett inlägg från Magnus Eriksson, i en misstänkt offsideposition. Men 2–0 stod det på tavlan.

Radetinac om schemat: "Bättre än att träna" - Folkbladet Returen mot Apoel blir Djurgårdens femte match på mindre än två veckor. Men det är bara att gilla läget, enligt Haris

Fotboll, Sverige: Djurgårdens IF livescore, resultat, matcher Djurgårdens IF sidan på Flashscore.se erbjuder livescore, resultat, Djurgården agerar efter supportrarnas kritik mot Hedvig Lindahl APOEL

Klubben förväntar sig att publiksiffran landar på runt 12 000-13 000. - Vi ska försöka få med oss våra fans från första sekunden. Djurgården lyckades med det i Stockholm sist. Vi ska använda spelarna, fansen och ledarna ihop för att skapa en väldigt bra atmosfär, säger tränaren Sofronis Avgousti. Forwarden Diemumerci Ndongala fyller i: - Alla tror på det här, att vi kan vända. Vi ser atmosfären runt oss, bland fansen och folket i landet.

– Det var otroligt mäktigt och väldigt skönt såklart. I kväll får man njuta, säger Victor Edvardsen som gjorde ett av målen. Sportchefen Bosse Andersson hade på förhand benämnt dubbelmötet som två av de viktigaste matcherna i klubbens historia. Tur då att Djurgården har prickat in formen rejält – och den första matchen mot Apoel var inget undantag. Ett tidigt drömmål från Victor Edvardsen banade vägen. Påhejade av ett kokande Tele2 släppte hemmalaget sedan aldrig på gaspedalen mot ett blekt – till synes chockat – cypriotiskt lag.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf hyllade både publiken och sitt lags spel efter matchen. – Det händer mycket där ute. En elektrisk stämning på läktarna, vi har varierande perioder i matchen. Vi spelar bra i perioder och ibland fick vi inte bett på dem. Vi gör tre fina mål på olika sätt. En bra genomförd match, väldigt bra av oss att vi försvarar oss bra när vi har dåliga perioder i matchen. Elias Andersson spelar knappt som vänsterback men levererar otroliga prestationer, säger Lagerlöf. Även Rasmus Schüller hyllade publiken.

Till onsdagens hemmamatch hade Djurgårdens tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf pillat ihop en identisk startelva som i senaste kvalmatchen mot rumänska Sepsi. Det innebar bland annat att Victor Edvardsen och Haris Radetinac (som inledde på bänken i helgen) nu tog plats längst fram tillsammans med Joel Asoro. Djurgården tog tag i taktpinnen direkt – och det dröjde inte länge innan publiken exploderade i ett öronbedövande jubel. För knappt tio minuter in, i samband med en bollvinst, drog Victor Edvardsen i väg ett långskott från halva planen vilket ställde Vid Belec i Apoelmålet som inte hann tillbaka i tid.

Djurgården en match från gruppspel i Conference League Djurgården stormar mot gruppspel i Europa Conference League. För redan från start i den första playoff-matchen mot APOEL från Cypern satte

((direktsändning**)) APOEL mot Djurgården titta på matchen 23 borgemánu 2022

More actions